Modele de voaluri pentru mirese

Rochii de mireasa

Vezi toate ofertele de rochii de mireasa

Pantofi de mireasa

Vezi toate ofertele de pantofi mireasa

Rochii de ocazie

Vezi toate ofertele de Rochii de ocazie

Machiaj si frumusete

Vezi toate ofertele de machiaj si frumusete

Coafuri mireasa

Vezi toate ofertele de coafuri mireasa

Voalul pentru mireasa

Indiferent de simbolistica lui, voalul este cel mai utilizat acccesoriu de mireasa iar alegerea lui este poate la fel de importanta ca si alegerea rochiei de mireasa. Insa, inainte de a vedea tipurile de voaluri si secrete in alegerea lor, sa vedem care este nu numai istoria ci si simbolistica voalului de mireasa.


Istoria voalurior de mireasa

Asadar, daca in epoca moderna voalul este un element folosit pentru a da un plus de eleganta tinutei unei mirese, in alte vremuri voalul era o modalitate de a alunga spiritele rele care dadeau tarcoale miresei. Dar nu numai atat, ci in lumea araba voalul este utilizat ca acoperamant impotriva mirelui care poate vedea fata miresei doar atunci cand si-a luat angajamentul de casatorie si numai dupa rostirea juramintelor. Insasi ridicarea voalului de pe fata miresei era o expresie a superioritatii barbatului in fata femeii, astazi insa toate aceste semnificatii diminuandu-se drastic, ramanand totusi voalul, mai mult decat un accesoriu, chiar un fel de bijuterie.


Tipuri de voal

Daca este sa ne referim la modelul voalurilor, acestea variaza atat de mult incat ne este imposibil sa le rezumam pe toate intr-un spatiu limitat. Insa, pentru a nu trece complet cu vederea acest lucru amintim ca aveti de ales, voi ca si mirese, intre voaluri brodate, cu marginile surfilate, batute cu pietre sau cu perle aplicate, din diferite materiale si asa mai departe. Sa nu uitati nici faptul ca va trebui ca voalul sa vi-l alegeti in functie de rochia purtata.

Acum, daca ne referim la tipul voalurilor, le avem pe urmatoarele:

Voalul scurt este un tip de voal comod, lejer care iti acopera partial sau in intregime fata si care indiferent de modelul pe care il va avea va oferi un plus de mister privirii tale.

Voalul pana la umeri este un voal care face din orice rochie una sofisticata. De obicei acest tip de voal este potrivit rochiilor de tip princess sau mireselor minione. Format din mai multe straturi, prins de cele mai multe ori in crestetul capului, acest voal se lasa pe fata (unul dintre straturi) la inceperea cununiei religioase si se ia de pe fata odata ce aceasta ceremonie este oficiata.

Voalul pana la cot, un tip de voal foarte cautat in acest sezon, este un alt voal elegant extrem de potrivit rochiilor de tip A-line. Asemenea voalului pana la umeri si acesta este croit in doua staturi cu dimensiunile ideale de 1,5 m si care va fi prins in crestetul capului, la baza cocului sau in cadrul coafurii astfel incat sa vina cat mai bine incadrat in aceasta.

Voalul capela este acel voal care depaseste rochia de mireasa cu aproximativ 20 de centimetri, managaind usor pamantul. Daca ne referim la tipul rochiilor cu care se poarta acest voal, trebuie sa spunem ca este recomandat rochiilor ample, voalul in sine oferind miresei un grad ridicat de comoditate prin sistemul sau de prindere si de ridicare.

Voalul catedrala, la randul lui un voal special, depaseste rochia de mireasa cu cativa metri buni, facand astfel din tinuta ta una fastuoasa, intr-adevar potrivita intr-un cadru de poveste cu printi si printese.


Voalul, orice tip sau model ar fi el, este in continuare un accesoriu important pentru mirese, astfel incat el trebuie ales cu grija, cercetat cu atentie si bineinteles, purtat cu zambetul pe buze.