Tiara sau diadema pentru mireasa

Rochii de mireasa

Vezi toate ofertele de rochii de mireasa

Pantofi de mireasa

Vezi toate ofertele de pantofi mireasa

Rochii de ocazie

Vezi toate ofertele de Rochii de ocazie

Machiaj si frumusete

Vezi toate ofertele de machiaj si frumusete

Coafuri mireasa

Vezi toate ofertele de coafuri mireasa

Tiara sau diadema pentru mireasa

O mireasa nu se simte intr-adevar mireasa daca nu profita de acest avantaj al ei, de pozitia ei din aceasta zi si nu isi achizitioneaza tot ceea ce ii doreste sufletul. Printre accesoriile populare pentru o mireasa se afla si tiarele, diademele sau coronitele, accesorii de par care vin in completarea voalului.

Extavagante sau mai simpliste, pentru doritoare acestea pot fi accesorii care sa schimbe in mod pozitiv tinuta din ziua nuntii si care sa dea un plus de individualitate miresei. In cele ce urmeaza vom discuta despre aceste accesorii si despre ce inseamna ele.


Ei bine, acestea fiind spuse, pentru inceput sa aducem niste lamuriri suplimentare acestor trei termeni, care nu de putine ori sunt utilizati ca sinonime, oarecum eronat.

Asadar, in ceea ce priveste tiara, aceasta este o bijuterie capilara care cuprinde doar o parte a capului si de cele mai multe ori este mai inalta in partea din fata, fiind potrivita rochiilor tip princess.

Apoi, diadema, spre deosebire de tiara, este un accesoriu mult mai potrivit rochiilor vintage sau celor romantice decat celor de alte tipuri, aceasta cuprinzand toata circumferinta capului.

Coronita, pe de alta parte este utila atunci cand vrei sa optezi pentru o coafura in care iti lasi parul liber. Coronita este un accesoriu ideal pentru o rochie simpla, alba, lejera, diafana.

Totusi, daca esti o mireasa care doreste sa mentina totul cat mai simplu, atunci poti renunta la aceste accesorii si sa alegi in locul lor un inel de coc, tot o forma de bijuterie de par care sa iti puna in evidenta coafura.


Alegerea accesoriului de par perfect

Cum alegi tiara, coronita sau diadema? In primul rand, in alegerea pe care urmeaza sa o faci trebuie sa tii cont de tipul rochiei tale de mireasa dar nu numai atat ci si de forma fetei ori de culoarea parului si pigmentul pielii.

Asa cum am mentionat anterior, pentru rochiile extravagante tip printesa este potrivita o tiara, pentru cele romantice sau vintage o diadema si pentru cele simple o coronita sau un inel de coc.

Pentru miresele cu parul in nuante deschise (blond sau saten) sunt recomandate accesoriile capilare argintii cu pietre deschise la culoare in timp ce pentru acele mirese ce au pigmenti mai inchisi aceste bijuterii pot fi aurii, cu pietre sau perle ivoarii.

Forma fetei este si ea foarte importanta in alegerea unui astfel de accesoriu. Astfel miresele cu fata alungita vor trebui sa isi indrepte privirea catre o tiara, diadema sau coronita cu dimensiuni egale in toate partile, in timp ce miresele cu fata rotunda si/sau plinuta pot opta pentru o tiara sau diadema inalta, in foma de V intors pentru ca aceasta le va oferi un efect de alungire a fetei.


Acum ca sti exact cum sa-ti alegi tiara, diadema ori coronita care iti va completa aspectul in ziua nuntii, alege-o pe cea care ti se potriveste cel mai bine personalitatii tale si fii o printesa in ziua nuntii!